![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2012 Skąd: Gorzów Wlkp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam otóż mam problem ze stworzeniem logowania dla admina i usera
Zacznę więc od budowy bazy danych user_id, user_name, status Następnie plik " Login.php "
oraz plik " config.php "
w pliku "index.php " w katalogu admina includuje ten config oraz używam funkcji " check_admin() " Oczywiście bez problemowo mogę się zalogować z dwóch kont. user1 ze statusem=1 oraz user2 ze statusem =0. Już nawet po zapytaniu do bazy i pobraniu ['status'] robiłem ify. Nie wiem albo jestem już przemęczony siedząc przy budowie całej strony i nie mogę tego opanować, albo brak dostarczającej wiedzy. Prosiłbym więc o jakąś podpowiedź. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie ogarniam Twojego problemu....
if ($row['status']!= "0"){ Sprawdzasz jakies STATUS z zapytania, podczas gdy z zapytania pobierasz samo USER_ID... "SELECT `user_id` FROM `users` .... Ty myślisz ze STATUS w magiczny sposób samo się pobierze? Skoro chcesz sprawdzac status usera, to weź ty ten status równiez pobierz w zapytaniu... "SELECT `user_id`, status FROM `users` .... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2012 Skąd: Gorzów Wlkp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlatego napisałem że jestem zmęczony przez cały dzień dziubania w php i mogę nie dostrzegać przyczyny tego że nie działa. Tym bardziej że z początku było to logowanie tylko i wyłącznie do jednego panelu. Do panelu zarządzania treścią itd.
Dziękuję za podpowiedź i pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:50 |