![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki kod:
Zastanawiam się nad tym, jak zrobić, aby wykonywać zapytania do bazy danych wykorzystwac: $db->prepare();, a nie $db->connection->prepare(); Czy ktoś może, mnie naprowadzić co mam wstawić w miejsca oznaczone {tu}, w pierwszym kodzie?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz wykorzystać do tego magiczną metodę __call(). Ogólnie, jest ona wywoływana automatycznie (jeśli istnieje - jest zdefiniowana w klasie), gdy wywoływanej metody na obiekcie nie mam w klasie obiektu: http://www.php.net/manual/en/language.oop5...php#object.call
W tedy, obojętnie do jakiej właściwości klasy zapiszesz instancję PDO, zawsze będziesz mógł sie odwołać do niej w tej metodzie magicznej, i w zależności od argumentu $name, wykonał odpowiednie czynności. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam teraz tak o:
Ale nadal wyskakujem i blad: ( ! ) Fatal error: Call to undefined function setAttribute() in D:\wamp\www\Radio Panel\pdo.class.php on line 15 bo nwm co dac przes setAttribute |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 12:12 |