![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam taki plik o nazwie header_acp.php:
Teraz po dołączeniu treści do strony wygląda to tak: http://speedy.sh/9h677/zle.bmp a powinna wyglądać tak: http://www.medialoot.com/preview/admin-template/ Plik kernel.php, łączący się z bazą i wyciągający dane z niej:
O dziwo, gdy zakomentuję 'include('kernel.php');', wszystko gra! W czym jest problem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CTRL + U i lecisz po kolei z kodem html. Znajdź różnicę i od razu prościej znaleźć błąd.
|
|
|
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
Błąd leży po stronie PHP nie HTML.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałeś że objawia się to w wyglądzie, za co odpowiada HTML. Mając tę róznicę w kodzie, łatwiej wyłapać błąd od strony PHP.
|
|
|
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jak już jesteśmy tacy dokładni to za wygląd odpowiada CSS nie HTML...
Wracając do tematu ja wiem gdzie leży błąd (plik kernel.php) tylko nie wiem jak go rozwiązać. |
|
|
![]()
|
|
Chciałbym zobaczyć tą 'wyglądową' stronę bez użycia html
![]() Pokaż plik, gdzie includujesz ten kernel.php. |
|
|
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie powiedziałem, że strona może wyglądać bez HTML'a tylko że:
HTML - zawartość CSS - wygląd PHP - logika to tak drogą wyjaśnienia ![]() Co do prośby o plik - przeczytałeś w ogóle mój pierwszy post? Bo widać nie, a dałem tam kod. |
|
|
![]()
|
|
Sprawdzałeś czy ten kernel.php w ogóle cokolwiek zwraca (jakieś treści błędów itp.)?
Spróbuj przerzucić z niego linię 3 i 5 do pliku header_acp.php. |
|
|
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie mogę w taki sposób tego zrobić, ponieważ pliku kernel.php używają też inne pliki, w innych katalogach, a gdy zabiorę require_once 'config.php', to plik nie robi połączenia z bazą.
Teraz zauważyłem też to, że w pliku kernel.php na 100 % nie ma błędu, ponieważ nawet gdy wyrzuciłem z niego całą zawartość problem nadal jest. Wychodzi na to, że problem robi się przy samym włączaniu pliku. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kodowanie w którymś z plików (header_acp.php / kernel.php lub tych które on includuje) ma UTF-8 BOM. Ustaw UTF-8 bez BOM.
Ten post edytował fiszol 24.03.2013, 20:41:15 -------------------- \o/
|
|
|
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
We wszystkich plikach na 100 % jest kodowanie UTF - 8 (bez BOM)
@refresh Przepraszam, że tak szybko odświeżam, ale zależy mi na rozwiązaniu problemu. @refresh |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 08:56 |