![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Obiekty.- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam klasę mysql. I tablice $config w pliku config.
w pliku init.php daje require_once do klasy i configu. Tworzę obiekt, łączę się z bazą ustawiam prefiks i jest ok. Daje echo $db->table_prefix i mi wyświetla. Potem robie index.php w katalogu głownym, znowu require_once. I tu mam dostęp do funkcji, ale nie ma mam dostępu do $db->table_prefix, ani tablicy config. Czemu? Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
-sda- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zauważyłem że jeśli wpiszę w init.php ręcznie dane, to zapytania w index.php działają, jeśli wpiszę je za pomocą tablicy config, podam je tak. Połączy, bo nie wywali błędu jeśli wywołam init.php, ale w index.php zapytania nie działają. NIE ROZUMIEM TEGO KOMPLETNIE.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik config otwierasz z klasy czy z pliku ? Pamiętaj, że ścieżkę musisz podać zawsze z tego katalogu, w którym znajduje się główny plik, z którego otwierasz klasy.
|
|
|
-obiekty- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wszystko działa jeśli dzieje się w init.php.
Jeśli już ma dziać się w index.php nie wiem czemu to zapytanie źle się wypełnia. config.php / mysql.class.php => init.php => index.php. W pliku init.php zapytanie robi się dobrze. W index.php nie zwraca dobrej wartości, takiej jakiej powinno. Ale nie mówi że obiekt nie istnieje, czyli łączy się z init.php Moja klasa: http://pastebin.com/VJLmLchv |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 11:56 |