![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-terrence- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
problem jest taki.. Posiadam listę paru numerów EAN/ISBN, do których chciałbym przypisać tytuły wraz z autorami. Wymyśliłem sobie, że wykorzystam do tego Google Books... niestety... szukam już od jakiegoś czasu i nie znalazłem nic konkretnego co mogło by mnie zainteresować. Obecnie plan mam taki aby za pomocą linka https://www.googleapis.com/books/v1/volumes...n:9788375790252 dobrać się do interesujących mnie danych. niestety nie bardzo wiem jak to ugryźć. Ktoś pomoże i nakieruje mnie trochę ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to
google książki wpisujesz np "isbn:9788375790252" i masz co potrzeba Ten post edytował ber32 23.03.2013, 16:06:06 -------------------- |
|
|
-terrence- |
![]()
|
Goście ![]() |
No tyle to wiem
![]() tylko chodzi o to, że tych EANów mam dobrze ponad 1tyś ![]() bedzie nieco czasochłonne każdy z kolei ręcznie wpisywać... jak do tej pory mam formularz, do którego wpisuje EAN i jako wynik dostaje to co chce.. teraz pozostało mi tylko połączyć to z moją bazą danych żeby z automatu wylistowało wszystkie EANy z autorami
jak ktoś ma jakieś propozycje to jestem otwarty ![]() pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co podałeś, czyli: https://www.googleapis.com/books/v1/volumes...n:9788375790252
+file_get_contents + wyrażenia regularne i tyle ![]() Ten post edytował Michael2318 24.03.2013, 23:09:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz co to wyświetla
-------------------- |
|
|
-terrence- |
![]()
|
Goście ![]() |
hmm no i zonk... 2 sprawy..
pierwsza raczej błącha ale trzeźwo już nie myśle... jak pominąć wyświetlanie tytułu $item['volumeInfo']['title'].' lub autora .$item['volumeInfo']['authors'][0]. w sytuacji kiedy nie są podani ? if (!isset($item['volumeInfo']['title']) ) { $item['volumeInfo']['title'] = 'BRAK TYTUŁU'; } ? niestety nie mam jak sprawdzić, gdyż pojawia się drugi problem.. [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in .... Domyślam się ze jakieś zabezpieczenie anty-botowe... pewnie nie da się tego jakoś łatwo obejść ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:09 |