![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 30 Dołączył: 22.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
niedawno ściągnąłem sobie paczkę doctrine 2, troszkę poczytałem o co z nim biega i 'napaliłem' się na jego obiektowość ![]() Pobrałem paczkę pod dla WIN i siedze na środowisku XAMPP mamy klika pytań, które nie rozumie zaczynając czytań dokumentacje(być może to wina mojego umysłowego translatora na niskim poziomie ![]() Zrobiłem sobie plik obj - to nazwa mojego projektu homeTest.php
test.php
na koniec jeszcze jedno pytanie czy doctrine nie ma narzędzia do automatycznego generowania(mapowania) class na podstawie tabelek w bazie?? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no doctrine na podstawie pliku w twoim przypadku - test.php, moze utworzyc tabelke
dokladnie jak to jest tego nie wiem, ale sprawdz sobie jak dziala to w symfony 2, bo tam wlasnie tak jest to zrobione |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 15 Dołączył: 15.11.2007 Skąd: Nowogród Bobrz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego, co pamiętam z Doctrine 1.x to była taka funkcjonalność. Chyba w obie strony, czyli można sobie wygenerować schema bazy z modeli albo modele z istniejącej bazy (albo i modele i bazę z jakiegoś pliku np. w YAML-u).
Ogólnie dokumentację ma dobrą i ona nie gryzie, więc warto się zapoznać najpierw ![]() -------------------- Efemental.pl - nasz punkt słyszenia :: recenzje :: tylko metal!
Opensource'owy klon Cantra: http://github.com/magnax/Simtr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 30 Dołączył: 22.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszytko spoko dokumentacja niby jest obszerna ale dla mnie troszkę nie zrozumiała dlatego pytam czego nie rozumiem, odpowiedzi super tylko może ktoś kto już się bawił doctrine 2 wlanie jakimś przykładem albo linkiem
![]() Pozdro Ten post edytował prz3kus 22.03.2013, 19:26:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:52 |