![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 59 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki problem, podczas używania formularza gdy wpiszę form_open('kontroler/akcja') po wyslaniu formularza przenosi mnie do: /home/kontroler/akcja (home to domyslny kontroler u mnie) zamiast /kontroler/akcja To samo przy anchor() dodaje home do każdego adresu mimo, że podałem kontroler i akcję w parametrach funkcji Co jest nie tak? Rozumiem, ze oba w/w odwołują się do "site_url()" Powinienem zostawić index_page w configu puste? proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Home samo z siebie się nie bierze.
Domyślnie index page to "index.php". Potem zazwyczaj za pomocą htacess usuwa się te index (brzydko wygląda) i w configu zmienia na pusty. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co masz w application/config/config.php
$config['base_url'] = ''; i $config['index_page'] = ''; On na tej podstawie składa adresy URL base_url + index_page + twoje wartosci Ten post edytował szok 22.03.2013, 11:52:47 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 59 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
index.php juz sobie wyczyscilem w .htaccess
![]() Wyczyściłem $config[index_page'] = 'home'; I teraz gra, dzięki za pomoc Byłem przekonany, że składa adresy przez base_url() a nie site_url() dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:01 |