![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwszy problem:
Apache 1.3.31+mod_ssl+php+mysql+gd+freetype po kompilacji wszystko ok, odpala sie, ale po kilku minutach dzialania zamiast swiecic strony, pokazuje: critical_create(): semget() failed: No space left on device wiem ze nie chodzi tu o miejsce na dysku ![]() w góglach natknalem sie na kilka osob z tym samym problemem ale jednym rozwiazaniem bylo: ipcs ipcrm -s xxxxxxx ale to pomaga na 10 minut. Drugi problem: jest sobie strona, strona z zewnatrz wyglada ok, natomiast od wewnatrz (zza masq) tylko glowna wyglada ok, klikniecie na jaki kolwiek link daje error 404. w error_log apacha pokazuje sie cos takiego: http://81.210.96.2/~horizn/error_log na maszynce pracuje squid, w ktergo konfigu znajduje sie: acl lokalne1 dst 192.168.0.0/24 tu_klasa_ip_zew acl lokalne2 dstdomain tu_domeny_na_tej_maszynce no_cache deny lokalne1 no_cache deny lokalne2 always_direct allow lokalne1 always_direct allow lokalne2 caly ruch na port 80 przekierowany jest na squida w sposob: iptables -t nat -A PREROUTING -i eth1 -p tcp --dport 80 -j REDIRECT --to-port 8080 gdy wylacze przekierowanie na squida, to po dlugim czasie (20 sekund) strona sie otworzy wraz z linkami. gdzie jest problem ? Trzeci problem: chcialbym przetestowac 2.0.52+php5.0 tylko nigdzie nie moge znalesc dla tej wersji mod_ssl, czy ktos taka dysponuje ? PROSZE O POMOC ! szczegolnie zalezy mi na pierwszym i drugim problemie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem pierwszy:
Spróbuj zainstalować Apache z RPM-ów Problem trzeci: Niestety, nie dysponuję... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na szczescie nie mam redszmaty/fedory. instalowanie czego kolwiek z paczek/pakietow odpada. ale dzieki za odpowiedz
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat na szczescie nie mam redszmaty/fedory Czy posiadanie RedHata to coś strasznego? RPM-y by Ci pomogły, a tak to męcz się ![]() Ten post edytował Vertical 30.09.2004, 18:20:53 |
|
|
![]()
|
|
slackware. widzisz ogolnie to uruchamianie z palca jeszcze moge przezyc ale juz nie swiecenie podstron we wspolpracy ze squidem to juz nie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 03:00 |