![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Słuchajcie - zakładam, że nie musi być to trudne - ba pewnie proste, ale jeśli ktoś wie jak tto zrobić, a co gorsze w moim przypadku - wie czego szukać w googlu. Siedze już drugą godzinę, zmieniając różne daty na własciwie zerową. Nie wiem jaką komendę wpisać w PHP My Admin, żeby zmienić w pętli wszystko. Jak to wygląda: mam trzy kolumny 'email1' ; 'email2' W nich są różne daty - najróżniejsze. Chcę zmienić wszystkie z jednej kolumny na zerową czyli z np 2012-0301 na 0000-000-00 Teraz siedzę ręcznie to robię - widzę uśmiechy ![]() ![]() 1. jakie zapytanie wpisać w konsoli sql, żeby zmienić wszystkie daty na 000-00-00 w jednej tylko kolumnie 2. jak to zrobić w pętli - żeby nie tylko jeden rekord, a wszystkie zmienił Słowo - zrewanżuję się ![]() -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OOOOOOOOO BOOOzie
![]() ![]() Kurde, w 10sek wszystkie ![]() Cholernie wielkie dzięki Słuchaj, podaj mi na priva maila, wysyłam Ci na piwo, jak obiecałem ![]() A wyśle na dwa, jeśli jeszcze mi powiesz jak to ubrać w php - tak, żeby podłączyć do crona np. Super byłoby jakby robiło tak - sprawdza czy data jest starsza niż 30 dni - jeśli tak, zmienia datę na 000-00-00 - wiem, prosze o gotowca, ale nie dam rady sam tego napisać, a natychmiast wysyłam gratyfikację ![]() -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomoc tutaj jest darmowa, nie chce żadnych pieniędzy.
Cytat sprawdza czy data jest starsza niż 30 dni skąd ta data ma się wziąć? gdzie ją przetrzymujesz? w bazie? |
|
|
![]()
|
|
mam już ustawione daty. To są kolumny wysyłki maili - pierwszy, drugi, trzeci i data kiedy wysłany. Pic polega na tym, że po jakimś czasie znowu idzie wysyłka i chodzi o to, że skrypt najpierw sprawdza czy wysłane - wysłany pierwszy, nie wysyła, dopiero jak jest czas na drugi itp, ale po np dwóch m-cach sprawa się powtarza.
Generalnie mam w bazie tak: ![]() Czyli data w kolumnie email_2 jest zawsze - albo 0000-00-00 albo data wysłania. Chodzi o to, żeby ją wyzerować. No i chciałbym podpiąć to do crona, żeby nie robić codziennie tego zapytania -------------------- _____________________________________________________
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:55 |