![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z prawidłowym napisanie linku do css. Tworzona aplikacja jest oparta o codeigniter, co w tym przypadku oznacza że struktura wygląda tak: -assets -css style.css reset.css -js jquery.js -application -themes -myTheme -views -layouts index.php -system W public kontroler ładuje layout i wszystko jest fajnie, w pliku index.php mam: Kod <link type="text/css" rel="stylesheet" href="./assets/css/reset.css" /> <link type="text/css" rel="stylesheet" href="./assets/css/style.css" /> Problem pojawia się przy innym linku, np. po stworzeniu blog/test już pliki css nie są dostępne z poziomu przeglądarki. Nie mam pojęcia czemu, próbowałem sztuczek z base_url() nic jednak nie pomaga. Jakieś czary się chyba dzieją. Nie wiem, może ktoś zdoła zauważyć błąd bo mi już skończyły się pomysłe ![]() -------------------- Pomogłem - kliknij
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja mam tak i działa:
@edit: Panie kolego, ja teraz doczytałem. Może problem tkwi w tym, że nie masz zrobionych, nawet w miarę prowizorycznych templatków? Może to przykładowe blog/test nie ma całego kodu (w tym meta tagi), który jest w index. Ten post edytował in5ane 19.03.2013, 22:03:28 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ale przecież to przykładowe blog/test ładuje tylko zawartość, tam może być jedna linijka i powinno działać, a poza tym nawet na stronie głównej nie działa mi:
Kod <link href="<?php echo base_url(); ?>assets/css/style.css" media="screen" rel="stylesheet" type="text/css"> W stosunku do Twojego kodu różnica to tylko katalog assets, no a mimo to na głównej nie czyta mi pliku. Może mi ktoś wytłumaczyć co powinno zwracać base_url()? Bo jak jestem w katalogu głównym to mam localhost/nazwa a jak przejde do blog/test to localhost/nazwa/blog/test. no i to na pewno jest jedna z przyczyn dla którego nie działają mi style. -------------------- Pomogłem - kliknij
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:25 |