![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 2 Dołączył: 18.11.2009 Skąd: Grudziądz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
korzystam z odczytu wysokości przeglądarki przez JavaScript,
I przekazuję wynik do elementu DIV za pośrednictwem atrybutu CSS w jQuery,
Wszystko byłoby super, gdyby ta wysokość była odczytywana od razu dzięki czemu element #start miałby określoną wysokość od samego początku. Z kolei podczas ładowania się strony, element ma wysokość tekstu zawartego w nim po czym po krótkiej chwili wskakuje wysokość zawarta w documentHeight i DIV "otrzymuje" wysokość o którą mi początkowo chodziło. Wszystko jest bardzo powolne, dlatego chciałem dodać loader, "wczytywanie strony..." etc. Dodaje diva w dokumencie z position fixed, tłem dzięki czemu nie widać tego co się dzieje pod nim, a teraz sedno mojego problemu..
Nie jestem osobą na tyle obeznaną w Java, dlatego proszę was o pomoc. Myślałem jeszcze nad czymś takim:
Ale chyba nie tędy droga. Będę wdzięczny za pomoc, chcę tylko wiedzieć jak określić "fadeOut" dla elementu #loader. Pozdrawiam ! Ten post edytował SpiJay 19.03.2013, 17:46:19 -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze zacząłeś, ale nie do końca dobrze zrobiłeś. Rozwiązanie jest prostsze:
I na Boga - Java i JavaScript to jak kot i kotara. Ty używasz JavaScript, więc nie mieszaj tej nazwy z Javą. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 2 Dołączył: 18.11.2009 Skąd: Grudziądz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co prawda wpadłem na to już tego samego dnia co założyłem wątek, ale dziękuję za odpowiedź.
W dalszym ciągu nie wiem dlaczego napisałem "Java", zwyczajny błąd, aż takim początkującym nie jestem :-) Pozdrawiam, Patryk -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 23:17 |