![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałem stworzyć wyrażenie regularne znajdujące znaczniki html. Napisałem coś takiego:
i niestety zwraca mi na każdym kroku FALSE. Czy mógłbym prosic o pomoc i o sprostowanie mojego wyrażenia. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
http://www.php.net/preg_match
int preg_match ( string $pattern , string $subject [, array &$matches [, int $flags = 0 [, int $offset = 0 ]]] ) Przecież twoje wywołanie preg_match ma się nijak do tego jak to masz robić :/ Manual wymyślono po to, by do niego zaglądać a nie go unikać :/ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapomniałem dokelić, że jest preg_match jest w pętli foreach.. natomaist chodzi o samo wyrażenie, co z nim nie tak?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No i co z tego ,że jest w pętli, skoro ty źle zapodajesz te argumenty... Chyba, że w petli nagle zmieniłeś kolejnosc i zapodajesz we właściwej... No ale tego nie wiemy, bo nadal nie widzimy Twojego poprawnego kodu.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ok, już poprawiam, za szybko wkleiłem
Ten post edytował raval 19.03.2013, 13:47:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 06:32 |