![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam shoutbox o wielkości 300px na 500px. Wiadomości pobieram z bazy danych, ale jak jest więcej wiadomość niż wysokości to pokazuje mi się suwak - o to chodzi, ale nie wiem jak zrobić, żeby po przyjściu wiadomości suwak sam zjeżdżał na sam dół.
Chodzi mi o rozwiązanie takie jak tu na stronie jest w shotuboxie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a próbowałeś nadawać dla ostatniego elementu w shoutboxie, np <span id="lastId"> i do niego odwoływać się przez kotwicę #lastId?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, ale to wydaje mi się bez sensu..
nospor.pl tutaj jest to dobrze pokazane |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jQuery scroll. (wysokość SB - wysokość odpowiedzi).
Ten post edytował !*! 19.03.2013, 12:21:00 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Wysokość diva z wiadomościami mam 250px, tak wygląda jego css:
W JS ustawiam scrollTop(250), czyli jego wysokość
ale to nie działa tak jak powinno - jak dodam wiadomość to nie zjeżdża na sam dół, tylko zostaje w miejscu... oczywiście po wysłaniu wiadomości też ustawiam scrollTop... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Bo ty nie masz ustawiać na wysokosc diva, tylko na wysokosc scrolla. Napisałem ci to w temacie, w którym pytałeś u mnie, ale widze już tam nie zaglądasz.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 21:19 |