![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem przy framework'u CodeIgniter. Tworzę formularz i gdy robię np.:
to po próbie wysłania formularza i zwróceniu ewentualnych błędów (np. nazwa użytkownika jest zajęta, czy niepoprawny e-mail) to czyści się formularz i użytkownik musi wpisywać na nowo. Problem jest o tyle dziwny, że przy 1/3 pól formularza set_value działa, a reszty nie działa. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale w widoku te 2/3 pól mam w innym DIV'ie. Proszę o pomoc. Próbowałem jeszcze z flashdatą, ale też mi coś nie chodziło. Patrzyłem w Internecie i coś tam pisało, że to bug w CodeIgniter, ale nie znalazłem odpowiedniego fixa. @edit: nie działa również, nawet jak zrobiłem coś takiego: i wysłałem to do widoku. @edit2: gdy usunąłem oddzielny DIV, to nic nie pomogło. Nie mam już nerwów. @edit3: zauważyłem, że chyba problemem jest to, że nie wysyłają się dane z tych input'ów. Ten post edytował in5ane 18.03.2013, 20:56:09 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby pole wstawiło się do set_value musi być wpisane na liśte set_rules w form_validation. Masz te pole tam wpisane?
Nie musisz wpisywać żadnych reguł. Wystarczy tylko że będzie:
Nie wiem czy dobrze wpisałem bo dawno w tym nie pisałem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Problem z tym, że istnieją reguły dla tych pól.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A sprawdź jeszcze w kontrolerze
? Może błąd jest po stronie HTML? Źle zamknięty formularz, nadpisany input. Wątpię aby występował bug, który traci elementy tablicy POST. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Prawdopodobnie wiem, co już jest za problem. Naprowadziłeś mnie.
Powiedzcie mi, jak mogę zrobić, że treść z danego div'a nie była brana pod uwagę. Przykład: Nie chce mi się tłumaczyć, czemu tak mam, więc po krótce, powiem tylko, że JS decyduje po wybraniu pewnej akcji na stronie, który DIV ma być block (default), a który none (niewidoczny). Po prostu są troszkę różne formularze w zależności od wybranej akcji. Ale czy jest możliwość, że jak div jest none, żeby nie brało pod uwagę inputów? -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W JS nadaj wszystkim podrzędnym inputom dla tego DIVa display:none.
Nie pamiętam czy to tak działa, ale jeśli nie to wtedy możesz np. dodać jakiś przedrostek do name albo poczekać na jakąś lepszą radę ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale to czy ty dasz display:none na diva w którym masz Inputy od formularza nie ukryją wartości POST które są przesyłane.
Inputy są w formie i są wysyłane, pewnie masz drugie pole City które nadpisuje ci wartość pierwszego. Albo w locie będzie usuwał te inputy przed wysłaniem formularza, albo dodaj im jakiś prefix. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak, tak. Ja już doszedłem, że to jest problem. Jednakże miałbym już za duży bałagan. Po prostu podzieliłem na osobne pliki formularze i wczytuję odpowiedni plik. Dziękuję za zainteresowane. Pozdrawiam ;-)
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:00 |