![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sonda zupełnie z ciekawości... nie wstydźcie się, i tak nie jest napisane kto głosował
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moj router (Linksys) odpala firewalla z defaultu, wiec mu nic nie musialem nawet ustawic
![]() (oprocz ograniczenia dostepu WiFi z okreslonych MACow) -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam router AR-701u za którym jest cała sieć i serwer. W sieci na komputerach jest domyślna systemowa zapora (winXP, ipchains/iptables), a na serwerze mam iptables...
Serwer jest dodatkowo chroniony ze względu na to, że router jest sprzętowy, a nie programowy na serwerze. Sieć opiera się o naskaradę (+dhcp), wszystkie compy i serwer są na bierząco aktualizowane, więc teoretycznie sieć IDN jest twierdzą, ale taka z niej twierdza jak obfita jest moja wiedza na temat bezpieczeństwa sieci... Mam tylko nadzieję, że moja wiedza w tym temacie jest duża ![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Netu urzywam u dziewczyny (dlatego żadko zaglądam) a dla niej lepszym rozwiązaniem jest adaware i antiwirus niz firewall, bo z firewall by ją przeraził.
Nie wiem jak sprawa wygląda u dostawcy "usług internetowych". -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:19 |