![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z importem danych do bazy mysql. Sprawa wygląda następująco. Skrypt odpytuje bazę (tabelę) w której jest nazwa i ID potem z pliku txt pobiera dane. Pierwszą wartością w pliku txt jest nazwa która znajduje się w zaczytanej tabeli i dodaje dane do nowej tabeli. Zerknijcie proszę na kod bo dodaje mi 134 rekordy i przerywa działanie i nie mogę dojść co to może być bo w logach nie mam żadnych informacji. Uruchomiłem xdebug na netbeans i też nie daje informacji. Czy kodowanie plików ma tu jakiś wpływ?
echo $tmpCount; - daje mi rezultat ~ 8000 rekordów czyli ok Ale potem w pętli się krzaczy :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czas wykonywania skryptu nie jest za długi?
-------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie to nie to bo skrypt używany był do innej tabeli przy ilości 2k rekordów i było ok.
Cz może być to winą kodowania bazy? Co zauważyłam: Jak wszystko mam w utf8 i gdy uruchamiam skrypt nie dodaje mi żadnego rekordu a gdy w notepad skonwertuję plik tekstowy na ANSI to dodaje mi 134 rekordy do bazy! Głupieje po mału. Ten post edytował pejot 18.03.2013, 16:48:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wylistuj sobie po kolei $wydzial i gdy zatrzyma działanie sprawdź w pliku w następnej linii co jest nie tak.
|
|
|
![]()
|
|
Niestety wylistowanie też nic nie daje bo dostaje wynik 208 rekordów (z 8k) na stronie i skrypt przerywa działanie bez komunikatów.
Troszkę zmodernizowałem bazę i zapytanie teraz inaczej wygląda. Może problemem jest brak wystarczającej wiedzy i coś w kodzie popsułem. Proszę zerknijcie Kod główny:
I bazadanych.inc.php
WItam, Temat do zamknięcia. Problem leżał w konstrukcji bazy danych a mianowicie parametry komórek były źle ustawione. Dziękuję wszystkim za okazaną mi pomoc. Ten post edytował pejot 20.03.2013, 18:19:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:47 |