![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Istnieje gotowy skrypt, który rozjaśni zdjęcia, będące już na serwerze? Ale oczywiście od razu je zapisując, aby za każdym razem nie przeprowadzać takiej akcji
znalazłem coś takiego, jak myślicie, czy proporcje są w porządku, czy warto coś dodać?
Ten post edytował marcinek37 17.03.2013, 15:08:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź jak to wychodzi w praniu... Średnie rozwiązanie bo masz wartości wklpane na sztywno i różnie wyjdzie na każdym zdjęciu.
Ja bym chyba spróbował nakładać białego .png o określonej przezroczystości. -------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mógłbyć przedstawić mi kod, który w taki sposób przerabia zdjęcia?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę streścić to co musisz zrobić. Otwierasz swojego jpga, pobierasz mu rozmairy i kopiujesz na niego odpowiednio przeskalowany biały piksel. Kiedyś komentarzach w manualu znalazłem taką funkcję:
-------------------- \o/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 12:04 |