![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zupełnie nie znam się na php, więc zadaję takie proste pytanie:
Posiadam kod sidebara:
Potrzebuję, aby na stronie głównej przed sidebarem znajdowało się oraz, aby całość (obrazek + sidebar) była 350px wyżej oraz, aby Proszę o pomoc w rozpisaniu tego w php. Ten post edytował tdzuku 17.03.2013, 13:42:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tego się nie robi w PHP, a w html/css. Zakładam że to jakiś szablon/widok i w nim musisz to ustawić.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie tak tego nie można zrobić, bo blokuje mi to inny sidebar, przez co 2 sidebary się przesuną do góry, a chodzi mi tylko o jeden.
<?php is_home(); ?> - tę funkcję raczej trzeba tutaj wykorzystać |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nikt nie będzie wróżył z kuli. Podaj więcej informacji, co to za strona, w czym napisana itd. Za wygląd na stronie odpowiada CSS, nie PHP.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Strona na wordpressie, plik sidebar.php
W css przecież nie mam opcji, aby dany fragment pojawiał się tylko na stronie głównej... dodaję całą zawartość sidebar.php
Ten post edytował tdzuku 17.03.2013, 13:48:23 |
|
|
![]()
|
|
|
|
![]()
|
|
nie widzę tutuj rozwiązania problemu
napiszę jeszcze raz: tylko na stronie głównej ma znajdować się sidebar, który będzie poprzedzony tym obrazkiem i całość będzie -350px na pozostałbych podstronach sidebar ma być taki jak teraz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:20 |