![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki oto kod:
Skrypt mesa.php odczytuje z bazy danych odpowiednie wiadomości, success wkleja wszystko jako html do div #mess. Mój problem polega na tym, że jak wpiszę kolejną wiadomość, muszę kilka razy odświeżyć przeglądarkę zanim skrypt pobierze nową wiadomość. Jak przygotować skrypt ajaxa aby pobierał aktualne dane? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. EDIT. POMOGŁO wpisanie cache: false, ![]() To tak dla potomnych Wiesz, klikasz div lacznosc, przez ajax pobieram dane z mysql i wypisuję je, przez json wrzucam te dane do div mess... I wcześniej było tak, że nawet jak kliknąłem ponownie div lacznosc, to skrypt pokazywał mi "zapamiętane dane" zamiast odświeżyć i pobrać ponownie... Stąd pomogło cache: false, czyli danych nie cachuje tylko pobiera ponownie. Ten post edytował miccom 17.03.2013, 10:14:34 -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
PISZĘ POPRAWNIE PO POLSKU! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 04:12 |