![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dotyczy przykładów w popularnej książce:
PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty. Wydanie czwarte Autorzy: Luke Welling, Laura Thomson ISBN: 83-246-3177-3 rozdział 27, przykład na logowanie, rejestrowanie użytkowników w pliku nowa_rejestracja.php w lini 33, strona 545 jest: if ((strlen($nazwa_uz) > 16) { powinno byc: if (strlen($nazwa_uz) > 16) { w pliku funkcje_uwierz.php, nie działa sprawdzanie czy nazwa jest już zajęta tego skryptu nie wydrukowali na żadnej stronie ale jest na cd dołączonym do tej książki
Czy ta funcjonalność skryptu z rozdziału 27 działa u Ciebie ? Może wiesz jak to poprawić ? Ten post edytował rgrg2 16.03.2013, 16:17:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 21.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę Cię nie rozumiem, sam poprawiłeś błąd, sam znalazleś brakujący listing, i pytasz czy nie działa(?), ale co nie działa sprecyzuj
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę Cię nie rozumiem, sam poprawiłeś błąd, sam znalazleś brakujący listing, i pytasz czy nie działa(?), ale co nie działa sprecyzuj ![]() nie działa blokowanie rejestrowania użytkowników o tej samej nazwie nie znalazłem brakującego listingu, a tylko napisałem, że nie wszystkie pliki projektu prezentowanego w książce są wydrukowane. no chyba krygaee nie widzi, że chodziło o 2 znalezione bugi w jednym projekcie w pliku funkcje_uwierz.php, if ($lacz->num_rows>0) { throw new Exception('Nazwa użytkownika zajęta ? proszę wrócić i wybrać inną.'); } powinno byc if ($wynik->num_rows>0) { throw new Exception('Nazwa użytkownika zajęta ? proszę wrócić i wybrać inną.'); } może komuś to się przyda ![]() Ten post edytował rgrg2 16.03.2013, 18:20:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:28 |