![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki router
Mam też odpowiedni link nawigacyjny w YAML ale to nieistotne
W wersji 1.11.1 frameworka wszystko działało ok, link nawigacyjny był aktywny przy przechodzeniu między stronami (1,2,3 itd) a będąc np na 5 stronie po kliknięciu na główny odnośnik w nawigacji wracało się do 1 strony W najnowszej wersji 1.12.3 nie działa praktycznie nic tak jak należy. Link w nawigacji jest aktywny tylko przy pierwszej stronie "aktualnosci-1", a bedac np. na 5 stronie po kliknieciu na glowny odnosnik w nawigacji link zamiast prowadzic do defaultowej 1 strony prowadzi do aktualnej czyli 5 Od razu napiszę że pewnym wyjściem z tej dziewnej wg mnie sytuacji jest usunięcie domyslnej wartości parametru "page=1" z routera i ustawienie go jako parametr globalny
Ale nie jest to riozwiązanie optymalne, bo co jeśli chcę mieć dla różnych routerów rózną wartość domyślną parametru page? Nie macie z tym problemu, nie uzywanie routerów w zend? wg mnie to jest taka podstawowa funkcjonalnosc ktora nie dziala Ten post edytował piotrek24 16.03.2013, 12:17:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:02 |