![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć posiadam takie zapytanie do MySQL..
Chodzi oto, że wyświetla mi się, Nazwa Drużyny, dla jakiego użytkownika ona należy oraz jakie posiada auto (to jest wersja Panelu administracyjnego, wiec wszyscy użytkownicy/drużyny itp się tutaj pokazują).. I teraz chce zmodyfikować nazwę drużyny oraz nazwę auta wszystko działa gdy użytkownik miał już w bazie jakieś auto, ale gdy go nie ma (czyli c.id_team_auto - false) to w ogóle tego użytkownika nie pokazuję w pętli, w takim razie jak zrobić aby pokazywało tych którzy posiadają auto oraz tych którzy nie posiadają tego auta i po prostu niech ta ta zmienna w pętli będzie jako null, czy false abym mógł to później wykryć ?. Tak myślę, że chodzi tu głównie o ten ostatni warunek, ale nie potrafię go zmodyfikować... Pozdrawiam. Ten post edytował Giluś 16.03.2013, 09:39:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj JOINów. Konkretnie LEFT
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mógł bym prosić o jakiś przykład demonstracyjny ?..
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz ![]() Edit: Coś takiego: ?.
Czy inaczej, bo nigdy nie miałem styczności z JOIN'ami wie nie wiem w ogóle jak to działa i dlatego się tak pytam.. Pozdrawiam. Ten post edytował Giluś 16.03.2013, 10:02:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warunek we WHERE masz niepotrzebny - jest to to samo co w JOIN. Tylko zaciemnia kod.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:40 |