![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cześć. Zrobiłem coś takiego:
Po wyborze czegoś z selecta ma wyświetlić odpowiedni DIV. DIV #form-inputs ma być zawsze wyświetlony, gdy jest coś wybrane (obojętnie co), byle by nie było zaznaczone puste. Jak mogę zrobić, żeby ten Ajax cały sprawdzał na bieżąco wartość pola #form-type. Czyli np. jak przeładuję stronę (walidacja danych) to, żeby pokazywał się ten formularz, a nie był zasłonięty. Oczywiście, po przeładowaniu wartość pola #form-type jest pobrana. @edit: próbowałem zamiast click dawać ready, ale też nie działało. Ten post edytował in5ane 15.03.2013, 14:19:29 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie widzisz w tym ajax? Poza tym http://forum.php.pl/index.php?showtopic=15...mp;#entry896036
Przy sprawdzeniu wartości, utwórz ciastko, to rozwiąże problem z przeładowaniem strony. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Źle się wyraziłem. Chodziło mi jQuery, a nie o Ajax.
A nie możliwość jQuery sprawdzać wartości tego selecta i pobierać jej? Dodałem przykład: http://jsfiddle.net/AVtRF/ -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od tego właśnie jest .val(), pokaż kod w całości.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Dodałem, post wyżej.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
To tak jak pisałem, utwórz ciastko setCookie (nie pamiętam czy jQ ma funkcje do tego) i sprawdzaj wartość ciastka przy odświeżaniu strony.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:07 |