![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie. Pewnie mój problem będzie dla was śmieszny, ale siedzę nad tym gównem od 7 rano i nadal zero, pomimo prób.
Tym razem chce zaktualizować bazę danych przez przycisk edytuj. Wszystko fajnie, tylko w katalogu muszę odjąć to, co wcześniej było dodane i teraz dodać nowy rekord, który doda wartości do katalogu. Przykład: Dodałem 5 jabłek Pomyliłem się! Chciałem dodać 7 Gruszek! i teraz najpierw muszę odjąć 5 jabłek z katalogu, potem zedytować przyjecie towaru na 7 gruszek no i do stanu w katalogu dodać 7 gruszek. Wszystko fajnie, dodaje mi stan Gruszek, ale nie chce odjąć stanu jabłek, czyli jakbym poprostu dodał nowy rekord. Podaję trzy pliki: tabelka produktów z getem do edycji: zmianaprzyjecia.php
Teraz plik który wyświetla edytowany plik i daje możliwość zmiany danych: edycjaprzyjecia.php
i trzeci plik, który ma wykonać tą edycję. upprzyjecie.php
Tak więc otrzymuję po kliknięciu do 3 pliku: Notice: Undefined index: ids in C:\xampp\htdocs\magazyn\upprzyjecie.php on line 6 Notice: Undefined index: iloscpoprzednia in C:\xampp\htdocs\magazyn\upprzyjecie.php on line 8 Notice: Undefined index: idp in C:\xampp\htdocs\magazyn\upprzyjecie.php on line 9 Czyli że te zmienne są niezdefiniowane, chociaż przekazuję je z poprzedniego formularza?? I to co przesyła do 3 pliku: Array ( [iloscup] => 2 [idsp] => 1 ) poprawiono szybe czyli dalej idzie tylko iloscup i idsp Nie przechodzą zmienne: ids, iloscpoprzednia i idp te dwie są wrzucane w formularzu jako wcześniejsze zmienne, może to źle robię? a ids jest wysyłana getem z 1 pliku i nie wiem, czy w 2 dobrze ją przekazuje. To tyle. Możecie mnie wyśmiać za banalność mojego błędu, nie obrażę się, tylko pomóżcie ![]() Pozdro! Ten post edytował mario_7 14.03.2013, 09:30:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz w skrypcie oczekujesz "ids" a przesyłasz "idp" a ilość poprzednia nie przesyła się bo najzwyczajniej jest wyłączona ![]() i sobie sprawdź co masz w tej tablicy po przesłaniu takiego formularza -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
disabled znaczy, ze nie moge jej przeslac? chodzilo mi, zeby jej nikt nie zmienił, ale byla w formularzu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To się robi readonly albo ukryte pole (hidden)
Ale to żadne zabezpieczenie bo każdy takie wartosci może i tak zmieniać -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
faktycznie, teraz przeszly te, ktore byly disabled. ale tamto ids przesylam tu:
i tego jednego nie otrzymuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Bo z select wysyła się tylko zaznaczone pole.
Jak chcesz przesłać konkretną wartosc, to wsadzasz ją w pole typu hidden -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
problem rozwiązany
![]() Do drugiego pliku dodałem:
i przesłałem w formularzu jako pole ukryte:
Bo jak bez tego miałbym otrzymać tą wartość? ![]() Dzięki za pomoc. Podziękowania poleciały ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzymać w sesji?
$_SESSION -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:11 |