![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 2 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
w tabeli XXX zrobiły mi się duplikaty. Wszystkie pola sa identyczne oprócz dwóch pól: ID oraz liczba_pozostałych_wydań. "liczba_pozostałych_wydań" jest pomniejszona o 1 od rekordu prawidłowego. Chcę wyrzucić te rekordy a pozostawić te które maja wartość większą. czyli reasumując chcę znaleść duplikaty ale wyrzucić na ekran te które w polu "liczba_pozostałych_wydań" mają wartość większą niz duplikat. z góry dzięki za pomoc. Ten post edytował chemiqs 12.03.2013, 20:23:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz przedstawić dokładną strukturę tej tabeli i pokazać jak wygląda ten przykładowy duplikat wraz z oryginałem i uzupełnionymi polami?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 2 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() liczba_pozostałych_emisji jest zmniejszona. chciałbym wykosić te rekordy które mają licznik mniejszy. HEJ - do czegoś tam doszedłem - select działa idealnie:
ale jak zrobić do tego delete bo coś takiego nie działa:
z góry dzięki Ten post edytował chemiqs 12.03.2013, 21:13:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 20:18 |