![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Chciałbym tworzyć strony, na których były by animacje itp. Do tej pory stosowałem jedynie hover z CSS, jednak chciałbym zrobić coś więcej.
Tak więc moje pytanie: Jakiego języka uczyć się by robić coś takiego? Czy to prawda że dzięki CSS 3 nauka JS i IQuery jest zbędne? Pytam bo CSS jest dużo łatwiejsze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) PS: od dawna szukam jakiegoś dobrego poradnika do CSS 3, może dacie jakieś linki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
css3 co prawda wprowadza wiele usprawnień, które mogą zastąpić te, które zazwyczaj stosowane były w js, ale są to 2 całkowicie różne rzeczy. Używanie jednego nie wyklucza drugiego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha - a czy najpierw powinienem uczyć się JS, a potem IQuery, czy mogę od razu przejść do niego?
I czy nie ma innych języków od tego - JS niezbyt mi się kojarzy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) PS: jeśli znacie jakieś dobre kursy do powyższych języków - prosiłbym o linki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jQuery to tylko framework do JS, więc MUSISZ umieć PODSTAWY JS aby zabrać się do jQuery,
z drugiej strony ucząc się jQuery nauczysz się podstaw JS. Jeśli masz mało czasu zacznij uczyć się jQuery, Jeśli masz więcej zacznij się uczyć podstaw JS, potem przejdź na jQuery. |
|
|
![]()
|
|
dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A co sądzicie o tworzeniu stron we flashu? Opłaca się?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpuść sobie, ta technologia umiera.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:15 |