![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 3 Dołączył: 28.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący kod:
Czy da się w bezpośredni sposób przekazać wygenerowany obrazek do zakodowania, tak aby nie było potrzeby pobierania go przez fread? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak nie podasz nazwy przy imagepng to już z manuala wiesz, że nie zapisze go do pliku:
Cytat The path to save the file to. If not set or NULL, the raw image stream will be outputted directly. Więc: Swoją drogą, po co takie coś robić? -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 3 Dołączył: 28.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbowałem tak, ale niestety zamiast obrazka wychodzi mi to:
PNG IHDRnV,PLTEé[an÷fIDATc` `fxÄŔĂ`Ç ŔçŔä˛41ËÝŔq˛@੤;{ĂĄ0 i Ten post edytował Azek 12.03.2013, 08:24:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
EDIT: mój błąd - źle zrozumiałem, nie patrz wyżej - posłuchaj Nospora i użyj ob_start bo ta funkcja nie zwraca treści obrazka a wypluwa ją na wyjście.
Ten post edytował Sephirus 12.03.2013, 08:36:22 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Hehe, fifi, każesz zaglądać do manuala a sam nie zaglądasz.... Jak nie podasz nazwy pliku to obraz leci na output a nie do zmiennej
![]() Trzeba użyć ob_start itp. by przechwycic obraz z output i zapisać do zmiennej -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
DZIĘKI! Działa jak ta lala... I o to chodziło!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nospor - po prostu zrozumiałem fragment:
image stream will be outputted directly. że funkcja zrobi po prostu return zamiast zwracać przez referencję Niemniej jednak faktycznie, moje niedoczytanie a raczej zmęczenie (patrz godzinę o której pisałem) -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W manualu zawsze jest taki bloczek:
Cytat Return Values który informuje co dokładnie funkcja może zwracać Returns TRUE on success or FALSE on failure. ![]() No ale ok, godzina wyjaśnia wszystko ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:15 |