![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 12 Dołączył: 23.09.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Serdecznie,
mam pewien problem z warunkiem... a mianowicie: Wysyłam formularzem id ( jakaś cyfra ) poczym pobieram wszystkie dane z pliku info.txt do tablicy gdzie są zapisywane inne dane: Kod zapisywania do pliku: Kod $dane = "$id\r\n"; $filehandle = fopen($filename, 'ab'); if(fwrite($filehandle, $dane, strlen($dane)) == FALSE){ echo "Nie można zapisać danych do pliku $filename.<br />"; } else{ $text = file_get_contents($filename); } fclose($filehandle); i teraz mój problem.... Kiedy już pobiore dane z pliku to wywołuje je petlą foreach i sprawdzam czy dana wartość już istnieje w pliku z tą którą użytkownik wysyła formularzem... Lecz warunek if mi nie działa a nie mam pojęcia dlaczego... ;/ zrobiłem sobie wywołanie echo $block, $search ( tablica danych pobrana z pliku txt ) no i id ktore user wysyla formularzem... i co najdziwniesze... wszystko wyswietla... np. w pliku mam wartosc 5 i user wysle formularzem rowniez 5 ... to i tak warunek nie zostanie spełniony... ;/ Kod $id = $_POST['id']; $filename = "info.txt"; $block =0; $plik = file($filename); // Funkcja file odczytuje plik i zapisuje go do tablicy foreach ($plik as $search){ echo $block." ---- ".$search." ----- ".$id."<br />"; if($search == strip_tags(trim($id))){ $block++; } } proszę o pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:30 |