![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Słuchajcie używam takiego kodu: config.php CODE function get_product_data($product_id) { $result = mysql_query("SELECT * FROM `products` WHERE `product_id` = '{$product_id}' LIMIT 1"); return mysql_fetch_assoc($result); } product.php ; CODE $product_data = get_product_data($_GET['id']); ... $product_category_id = $product_data['product_category']; $kat = mysql_query("SELECT category_name, pcategory_id FROM `categories` WHERE `category_id` = '{$product_category_id}'"); $nt=mysql_fetch_array($kat); $pcategory = $nt[pcategory_id]; $category = $nt[category_name]; .... echo '<table style="width: 100%"><p>Kategoria: <b>'.$pcategory.' > '.$category.'</b></p><br />'; za pomoca metody GET otrzymuje ID produktu w product.php potem za pomoca tego ID'u otrzymuje nazwę kategori i kategori nadrzędnej ale wydaje mi się że kod nie jest elegacki Jak za pomocą id kategori mogę pobrac jej nazwę w tym samym rekordzie w bazie a potem za pomocą ID kategori nadrzędnej przejść do innej tabeli i pobrać nazwę Szukałem w google odpowiedzi ale nic normalnego nie znalazłem. Z góry dziękuje za odpowiedz, Ten post edytował krysob 10.03.2013, 01:18:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:59 |