![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
chce sobie zliczać ilość odwiedzin danej podstrony w ciągu dnia i całościowo. z tym drugim nie mam problemu lecz zastanawiam się nad tym dziennym chciałbym rozwiązać ten temat wykorzystując tylko jedną tabele w bazie danych poniżej przedstawiam algorytm jak bym chciał to rozwiązać. (IMG:http://img715.imageshack.us/img715/8642/dscn4837r.jpg) czy to będzie wydajne? czy moze macie jakieś inne prostrze rozwiazania? ok.. jako ze nie moge sie na odpowiedz doczekać sworzyłem kod.. co o tym myslicie? lipa czy moze byc? ogolnie działa
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Twórz nowy rekord dla każdych odwiedzin. Jeśli troszczysz się o rozmiar bazy, uruchom raz dziennie zadanie CRON które zliczy i usunie rekordy z minionego dnia, a informację o ilości odwiedzin zarchiwizuje w osobnej tabeli. Innego wyjścia nie widzę.
Ten post edytował wNogachSpisz 8.03.2013, 01:03:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 27.11.2012 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób to na ciasteczkach
Nie korzystam z takiego połączenia z bazą więc nie wstąpiłem zapytań pozatym jestem na telefonie ;D |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 12 Dołączył: 20.12.2009 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno nie korzystaj z ciasteczek....
Cytat Twórz nowy rekord dla każdych odwiedzin. Jeśli troszczysz się o rozmiar bazy, uruchom raz dziennie zadanie CRON które zliczy i usunie rekordy z minionego dnia, a informację o ilości odwiedzin zarchiwizuje w osobnej tabeli. Innego wyjścia nie widzę. TO jest najlepsze wyjście, przy 1mln UU będziesz miał 1mln rekordów co spokojnie baza obsłuży, a unikniesz tego całego kombinowania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:27 |