![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Czy był by mi ktoś w stanie powiedzieć jak wygenerować obrazek z tekstem który był by moim aktualnym opisem na gg? Tutaj skrypt który pobiera status opisowy z gg (niestety jest w JS) Kod <script language="JavaScript" src="http://gg.siedziba.pl/status.php?uid=6191208&js=2"></script> <script language="JavaScript"> <!-- function htmlencode(s){ var rv=""; for (var i=0;i<s.length;i++){ var c=s.charCodeAt(i); switch (c) { case 32: rv+=" "; break; case 10: rv+="<br>"; break; default: rv+="&#"+c+";"; } } return rv; } document.write("STATUS:<br><b>"); switch (gadu_stat) { case 2: document.write('<font color="#005500">Jestem online :-)</font>'); break; case 3: document.write('<font color="#555500">Jestem online, ale chwilowo odszedłem :-/</font>'); break; case 1: document.write('<font color="#550000">Nie ma mnie :-(</font>'); break; case 0: document.write('<font color="#550000">JAKIŚ BŁĄD!!!</font>'); break; default: document.write('<font color="#550000">Jakiś dziwny, takiego nie znam :)</font>'); break; } document.write("</b><br>"+(gadu_desc?"OPIS:<br><b>"+htmlencode(gadu_desc)+"</b>":"OPISU BRAK")+"<br>"); //--> </script> Wyszukiwarki się dziś na mnie obraziły i nie mam gotowego sktyptu który zamienia text na grafikę, no ale myśle że dla obeznanych z php to nie był by problem. Jeśli ktoś by umiał i połączył to jakoś tak by to działało był bym bardzo wdzięczny. Jestem totalnym lamerem jeśli chodzi o php oraz JS więc sam sobie nie porazdze. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 5 Dołączył: 8.07.2004 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przecież to proste ...
![]() do swojego skryptu włączasz plik: http://gg.siedziba.pl/status.php?uid=(tutaj wpisujesz numer gg)&js=2 poprzez odpowiedni join. Dostajesz np. coś takiego: Kod gadu_stat=1; gadu_desc=""; i pozostaje ci tylko sparsowanie podanego ciągu znaków... Jak nie wierzysz kliknij na GG checker'a ![]() Ten post edytował angel2953 28.09.2004, 19:28:01 -------------------- Sygnaturkę ukradli
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No i o to mi chodziło. Dzięki wielkie.
Ten post edytował Nowy_ 28.09.2004, 20:23:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:57 |