![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z importowaniem bazy. Eksport poprzez phpMyAdmin: opcje- obejmij eksport transakcją; tryb zgodności SQL- MYSQL40; zapisz jako .zip. Podczas importu (tryb zgodności SQL- MYSQL40, reszta domyślna) wyskakuje błąd:
Zamieniłem wszystkie "TYPE=InnoDB" na "ENGINE=InnoDB" Ponownie importuję bazę i wyskakuje błąd:
Jak wykonać kopię, tak aby nie było problemów z kluczami obcymi? Wygląda na to, że tabele są kopiowane alfabetycznie i zanim zostanie załadowana tabela nr 1 powinna zostać załadowana tabela nr 2. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 49 Dołączył: 3.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do synchronizacji schematów i danych istnieją znacznie lepsze narzędzia niż phpmyadmin, ktore radzą sobie z kluczami obcymi. Najczęściej są płatne....
Oczywiście zawsze można samemu poprzestawiać kolejność aktualizacji tabel ręcznie, lub np przy pomocy php. Ja korzystam z mySqlYog (płatny) Ten post edytował bpskiba 6.03.2013, 22:36:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 00:20 |