![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako iż skończyłem niedawno mój 5 większy projekt, pomyślałem, że mogę zacząć tworzyć powoli własne portfolio.
Stworzyłem coś jak dla mnie bardzo minimalistycznego ( co właśnie lubię ) Z resztą, sami oceńcie. Co ew. zmienić ? Poprawić ? Dodać ? W konwencji mam oczywiście wrzucenie tam troche JS na hovery itp. (np w menu, widoczny będzie tylko trójkącik pod aktywną stroną). Przedstawiam oczywiście tylko ogólną konwencję, bo wiadomo, że do tego dojdą formularze z przyciskami, pewnie ikonka społecznościowa G+ itp. (IMG:http://waski.tk/waski-port-min.jpg) Ten post edytował Posio 5.03.2013, 20:42:25 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo mi się podoba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Niby ładne, ale wygląda jak ulotka visual studio.
Jak byś robił w .net to by pasowało. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@UP
Rzeczywiście, mi też zalatuje to .NET i w ogóle współczesna stylistyką MS'u. Być może to dlatego, że nie mam nic przeciwko minimalistycznym napisom, wyraźnym, prostym i barwnym fontom i kafelkom. W żaden sposób co prawda się tym nie inspirowałem, wyszło to trochę podświadomie. Jeśli to możliwe, proszę o więcej opinii, zanim zacznę kodować szablon. Ten post edytował Posio 6.03.2013, 11:14:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W stylu microsoftu... Gdyby ciachnąć to w połowie, to część po lewej jeszcze ujdzie, ale ta po prawej już nie. Dopracuj typografię, może inne kolory, tło pod tym "dialogiem" i samo tło, kafle i top jest mdłe.
Cytat pewnie ikonka społecznościowa G+ itp. a fe. Ten post edytował !*! 6.03.2013, 11:46:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 2 Dołączył: 17.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Całoś ładnie wygląda ale wg. mnie całość rozprasza wzrok... Jakoś nie mogłem się skupić na początku przez chwilę na żadnym konkretnym elemencie, doczytać tekstu czy zrozumieć o co chodzi (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Pomijam, że wygląda jak plakat promujący jakąś konferencję właśnie wspomnianego MS (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłbym z inną interlinią (większą) oraz pokombinował z czcionką.
Jeszcze te trójkąty w menu do mnie nie przemawiają (Może wrzucić tekst biały na ciemnym tle? Choć to może dziwnie wyglądać, też sprawdź (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) ale ogólnie pozytywnie, wzrok skupiłem najbardziej na "Get your X offer" (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Ok, widzę, że szablon się w miarę podoba mimo iż jest to tylko poglądówka. Proszę o chwilowe wstrzymanie się z opiniami.Do weekendu albo w weekend wrzuce nową poprawioną wersję a poprawiam aktualnie:
-tło pod tekstem który ma służyć jako informacyjny (bardzo zwiększa czytelność) -osadzenie treści ( mniej rzuca oczy na boki) -poprawienie odstępów między wierszami -test niosący informacje otrzyma standardową czcionkę. -formularze + przyciski -hover w menu (podkreślenie linią z gradientem) -zmiana stopki (planuje lekki owal górnej krawędzi) + chyba najważniejsze WIECEJ PRZEKAZU - MNIEJ PI*RDOLENIA (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) planuje stworzyć to jako jedna stronę portfolio, informacje, kontakt bez przeskakiwania ( slideTo ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Fajne fajne, ale za bardzo przypomina reklamę visual studio
Ten post edytował binprogrammer 6.03.2013, 23:28:09 |
|
|
![]()
|
|
Cześć wszystkim. Wrzuciłem właśnie poprawioną wersję layoutu. Linki są te same co wcześniej (nadpisałem pliki na serwerze). Więc jeśli komuś cały czas wyskakuje stary layout, proszę o wyczyszczenie pamięci przeglądarki albo po prostu F5 ( też powinno zadziałać).
Proszę o kolejne oceny . Ten post edytował Posio 10.03.2013, 12:33:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest bałagan, wszytko się zlewa u góry, przez co formularz wygląda ubogo. Nadal widać ulotkę MS i trochę kanciasto, choć podobno teraz taka moda (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
btw. stosuj może prezentacje do standardu 1024x800, 1200x1024 ? to w końcu nie idzie do druku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 2 Dołączył: 17.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie przy przykładowych projektach strzałki w bok sugerują, że przejdę na inną podstronę coś takiego. Raczej proponowałbym strzałki w dół na zwiniętym projekcie i w górę dla rozwiniętego? (ew. plusik/minusik).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest chyba wersja dla niedowidzących (formularz kontaktowy ledwo mi się mieści na ekranie)?
Ogólnie wygląda to tak: ktoś robił top... a potem przyszła druga osoba (niedowidząca) i dodała całą resztę. Zmiany na minus jak dla mnie. |
|
|
![]()
|
|
Tak mi się jakoś skojarzyło: http://designmodo.com/demo/flat-ui/
|
|
|
![]()
|
|
@r4xz
Przyznaje, skalowanie jednych obiektów do drugich mi zbytnio nie wyszło. Podkreślam, że jest to poglądówka, na bazie której mam zamiar to dopiero kodować. Wszystko jest takie duże bo... bo nie wiem. Tak jakoś wyszło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ps. To z niewidzącą osobą mnie rozbawiło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) - przyznaje racje. @!*! No jest podobne ale chyba wszystkie style bazujące jakoś na stylistyce MS'u sa jakoś do siebie podobne czyż nie ? Wolę prostotę i czystość aniżeli zaokrąglenie. Nie mam zbytnio duszy artysty, dla mnie wszystko musi byc proste i czytelne. |
|
|
![]()
|
|
Przyznaje, skalowanie jednych obiektów do drugich mi zbytnio nie wyszło. Podkreślam, że jest to poglądówka, na bazie której mam zamiar to dopiero kodować. Wszystko jest takie duże bo... bo nie wiem. Tak jakoś wyszło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) To ja Ci życzę powodzenia... No chyba, że tak Ci jest wygodnie albo jesteś na tyle szalony żeby bawić się grafiką, a później się na niej prawie nie wzorować... Osobiście zastanawiam się co chcę uzyskać w danym projekcie, jak ma to mniej więcej wyglądać, co to ma być. Później jest makieta - patrzę co i jak będzie działało, czy koncepcja sprawdza się tak jak bym tego chciał. Dopiero wtedy robię grafikę ale przy użyciu grid'a wiedząc jaki będzie rozmiar strony itd. Później jeszcze idzie design wg responsive itd. Natomiast tutaj to się nie trzyma kupy... Powiem Ci tak: nie jestem artystą czy osobą zajmującą się grafiką ale mniej więcej wiem co i jak, a tutaj po tym ten lay po przeróbkach to wydaje mi się, że... Wpadł Ci jakiś pomysł do głowy, siadłeś zrobiłeś zapytałeś o radę po czym siadła do tego zupełnie inna osoba, wrzuciła to do innego pliku i dorobiła dół... Trochę się to niestety nie trzyma kupy, a Twoje stwierdzenie, że to jest poglądowe do kodowania - jeżeli chcesz z tego kodować to powinieneś mieć już konkretną grafikę, zaryzykuję stwierdzenie, że co do piksela. Inaczej nawet najprostsza strona wyjdzie Ci rozjechana... |
|
|
![]()
|
|
Szczerze to ten szablon / obrazek jest mi potrzebny tylko do pobierania pipetą kolorów, zachowania ogólnej konwencji, oraz zapoznania się z waszą opinią. Mając szablon dopasowany i zaplanowany co do pixela również mozna z niego zrobić rozjeżdżający się syf. Nie jest to jakiś wielki projekt w którym chcicąłbym analizować jak to on nie powinien być super intuicyjny itp. Ma się po prostu prezentować a jaki będzie wynik końcowy... wyjdzie w praniu.
|
|
|
![]()
|
|
W takim razie....
Jak dla mnie projekt jest ok: jeżeli ktoś lubi tego typu motywy to mu się spodoba. Jednak miej na uwadze to, że Twoja strona na prawdę przypomina designem plakaty Microsoftu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Szczerze to ten szablon / obrazek jest mi potrzebny tylko do pobierania pipetą kolorów, zachowania ogólnej konwencji, oraz zapoznania się z waszą opinią. Mając szablon dopasowany i zaplanowany co do pixela również mozna z niego zrobić rozjeżdżający się syf. Nie jest to jakiś wielki projekt w którym chcicąłbym analizować jak to on nie powinien być super intuicyjny itp. Ma się po prostu prezentować a jaki będzie wynik końcowy... wyjdzie w praniu. Nie no, tutaj to całkowicie się nie zgodzę... takie rzeczy to można robić w aplikacjach (gdzie całość teoretycznie ogranicza się do wrzucenia uniwersalnego stylu), a nie na portfolio (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Łatwiej jest zrobić szablon w gimpie i tam go edytować, niż w HTML/CSS eksperymentować - w drugim przypadku możemy sobie włosy powyrywać jak wpadnie nam do głowy nowa "wizja artystyczna" i całą strukturę szlag trafi. Poza tym trzeba mieć jakiś plan działania aby ograniczyć ilość tagów (subiektywne zdanie - uwielbiam prostotę) i jak najlepiej stronę pod pozycjonowanie dostosować. Swoją drogą - nie rozumiem tej całej mody na win8, jak na moje "każdy" na siłę próbuje to wcisnąć, a efekt jest jaki jest: wszystko duuuuuuuuże, paradoksalnie nieczytelne i pewnie jeszcze bez RWD (gdzie tutaj aż się o to prosi). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
To że nadejdzie moda na strony w stylu w8, było oczywistym. Kiedyś robiono prostokątne strony, potem zaczęto wsadzać wszędzie gradienty. Wraz z kolejną modą zaczęto wszędzie dodawać border-radius przez co mieliśmy prawie okrągłe gradientowe strony www. Jako że moda musi się zmieniać to oczywistym było że z okrągłych poleci się w kanciaste z podstawowymi kolorami, bo moda lubi powracać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Za jakiś czas pewnie znowu gradienty zasrają internet. Chyba że wszyscy rzucą się na strony 3D, ale to raczej zastąpi modę na migające flashowe kloce.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:50 |