![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Bardzo prosiłbym o pomoc jak mógłbym posortować tablicę aby nie dostać dubli tylko jedno pytanie z dodaną ilością odpowiedzi. Pracuję nad tym od 3H i nie umiem sobie z tym poradzić. Moja tablica wygląda następująco.
Czyli jak widać po prostu tab jest x2. A ja chciałbym ją mieć w takiej postaci
z góry dzięuje za pomoc -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale może pokaż jak generujesz tę tablicę bo błąd zapewne jest tam.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
bład nie leży w generowaniu tablicy , chyba że jest jakiś inny, bardziej wydajnieszy i lepszy ?
-------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat(nospor) No ale może pokaż jak generujesz tę tablicę bo błąd zapewne jest tam. Cytat(kielich) bład nie leży w generowaniu tablicy Skoro dostajesz złą tablicę, to chyba oczywiste, że błąd leży w jej generowaniu.... Dobra, na dziś mam dosyć osób co to wiedzą lepiej.... po co więc na to forum przychodzą? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Po to że nie wiedzą wszystkiego, to raz a dwa mogę uzyskać lepszy pomysł od innych czasem nie zawsze bardziej doświadczonych, ale nie o to chodzi. Po prostu poprsiłem o pomoc.
|
|
![]()
|
|
A ja ci udzieliłem wskazówki co jest przyczyną, na co ty, że to napewno nie to, podczas gdy to właśnie na pewno to.... źle generujesz tablicę i to tu masz szukać rozwiązania problemu, a nie w jakimś późniejszym sortowaniu i usuwaniu duplikatów. Tak też można, oczywiście, ale czemu nie poprawić źródła problemu zamiast jego objawów?
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ok w takim razie, możesz mi powiedzieć jak mógłbym to zrobić aby dostać oczekiwany wynik.
zmienna $queSer = unserialize($mpmm->statistics); daj mi wartość
z
|
|
![]()
|
|
Sprawa jest stosunkowo prosta. Ale ja swoje stanowisko wyraziłem w swoim drugim poście tegoż tematu.
ALe nie martw się, skoro już wiemy gdzie jest błąd, na pewno znajdzie się ktoś kto to rozwiąże ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nospor - Dziękuję mimo wszystko.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie struktura tablicy którą chcesz stworzyć jest mało logiczna.
Powstała tablica powinna być tablicą (listą) tablic (bądź obiektów) o strukturze: ['odp'] ['ilosc'] gdzie kluczem (jeśli nie ma jakiegoś ID pytania) powinna być inkrementowana liczba ($i). Inkrementacja raz na obrót pętli. Zostawiając pusty nawias [] tworzysz każdorazowo nowy indeks. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, lecz to mi nic nie mówi co mógłbym przełożyć na praktyczny kod. ;(
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
How to sum values of the array of the same key
Trzecia odpowiedź na zsumowanie twojego $queSer. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:04 |