![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 9.06.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam bazę która potrzebuje usunąć kolumnę. Kolumna ta zmieniła trochę właściwości i została przeniesiona do innego pola. Usunięcie jest proste i wykonuje zwykłego dropa po wykonaniu tej komendy (czyli kopiowanie danych):
I to działa super, za pierwszym razem czyli gdy kolumna istnieje. Po usunięciu jej niestety wykrzacza się i wyrzuca, że nie istnieje "createDate" co jest prawdą, ale właśnie po to jest sprawdzenie
Da się takie zapytanie w jednym sqlu zrobić? Niestety trzeba aktualizować w ten sposób, bo jest kilka stron na tym samym CMSie i nie wszystkie są aktualizowane w jednym momencie... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 41 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moze zrobic counta i sprawdzic czy zwroci zero czy nie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 9.06.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bardzo mam pomysł jak by countem można to sprawdzić, bo jeśli kolumna nie istnieje - to count również wyrzuci błąd...
Nie miałem pomysłu inaczej jak również nie mam trochę czasu aby zagłębiać się w to... pominąłem więc skrypt aktualizacyjny... niestety chyba on się nie sprawdzi, za dużo rzeczy pojawia się "niespodziewanych" I już w tym momencie jest przeładowany, a później to będzie masakra (za rok czy za dwa)... więc, zrobiłem to tak:
Ten post edytował grzemach 5.03.2013, 12:48:16 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 06:17 |