![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pewien problem z przeciążaniem konfiguracji w Symfony2. Mam dwa Bundle: AcmeWebsiteBudnle oraz AcmeAdminBundle. Wykorzystuje zewnętrzną paczkę do paginacji wyników, która pozwala na zdefiniowanie ścieżki do templatki paginatora. Dla Website i Admin Bundle chcę ustawić inny parametr tj: Acme/AdminBundle/Resources/config/config.yml Kod knp_paginator: template: pagination: AcmeAdminBundle:Pagination:twitter_bootstrap.html.twig twig: form: resources: - 'AcmeAdminBundle:Form:fields.html.twig' Acme/WebsiteBundle/Resources/config/config.yml Kod knp_paginator: template: pagination: AcmeWebsiteBundle:Pagination:cc_pagination.html.twig oba te pliki importuje w: app/config/config.yml Kod imports: - { resource: parameters.ini } - { resource: security.yml } - { resource: doctrine_extensions.yml } - { resource: @AcmeWebsiteBundle/Resources/config/config.yml } - { resource: @AcmeAdminBundle/Resources/config/config.yml } Oba się ładują dla każdej paczki (tj. AcmeWebsiteBundle oraz AcmeAdminBundle) i przez to konfiguracja dla Website jest przeciążana konfiguracją Admin.... Aby rozwiązać ten problem wpadłem na pomysł aby usunąć wpis w: app/config/config.yml Kod imports: - { resource: parameters.ini } - { resource: security.yml } - { resource: doctrine_extensions.yml } - { resource: @AcmeWebsiteBundle/Resources/config/config.yml } i konfigurację dla AcmeAdminBundle załadować w: Acme/AdminBundle/DependencyInjection/AcmeAdminExtension.php:
ale powoduje to wyrzucenie wyjątku InvalidArgimentException: Kod InvalidArgumentException: There is no extension able to load the configuration for "twig" (in [...]\src\Acme\AdminBundle\DependencyInjection/../Resources/config\config.yml). Looked for namespace "twig", found none No i nie wiem dlaczego nie widzi mi tej przestrzeni nazw twig... Wydaje mi się, że problem leży w kolejności ładowania plików konfiguracyjnych i przed twig ładowany zostaje mój config, ale nie jestem pewien. Czy dobrze kombinuje aby ładować plik konfiguracyjny AcmeAdminBundle tylko gdy ta paczka jest uruchamiana i nie uwzględniać tego pliku w paczce AcmeWebsiteBundle? Może macie jakąś podpowiedź co robię źle...? Z góry bardzo dziękuję za pomoc! Pozdrawiam, Maciek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:08 |