![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Od wczoraj mam problem z zapisywaniem sesji na jednej z moich domen.
W ustawieniach serwera nic nie zmieniałem, tak samo jak w skrypcie a przestał on działać. Po prostu nie zapisuje mi sesji na tej domenie. Zrobiłem mały research i pojawia się błąd: Warning: session_start(): open(/var/lib/php/session/sess_65tc48m1lq63j3i2ok3g1kbol2, O_RDWR) failed: Permission denied (13) W Internecie wyczytałem, że dzieje się tak dlatego, że nie ma praw zapisy na serwerze dla folderu /tmp Ja nic nie zmieniałem ani w skrypcie ani na serwerze czemu przestało działać? Wina hostingu? Wyczytałem, że można zmienić ścieżke zapisu sesji do innego folderu za pomocą session_save_path(), warto zmieniać ścieżkę czy poczekać na odpowiedź z hostingu? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na szybkości - zmień ścieżkę podając jakiś folder (poza www) w którym sam dasz prawa zapisu. Pewnie coś zmieniali z wersją PHP lub serwera czy coś doinstalowywali i posypały się uprawnienia. Zgłoś i czekaj.
-------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:25 |