![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam formularz z polami text, select i radio. Obecnie po wciśnięciu przycisku wyślij na stronie, formularz jest wysyłany na maila przez "POST". Chciałbym aby po wysłaniu na maila na kolejnej stronie wyświetlała się zawartość kilku pól formularza. Chciałbym, aby wartościami przenoszonymi na następną stronę była zawartość pola "ilość" oraz "forma płatności". Nie bardzo wiem jak to zrobić, dlatego proszę o pomoc : ) Poniżej obecny kod:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 2 Dołączył: 7.06.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze to zły dział, powinno być w PHP.
Po drugie, to po Kod echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : $error; wystarczy że wyświetlisz na ekranie użytkownikowi to co chcesz mu pokazać. Inna sprawa że sama konstrukcja Kod echo mail() jest średnio "elegancka"...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polskie znaki w nazwach pół, tragedia
![]() Ale jeśli już to po Kod echo mail(...) dajesz normalnie Kod echo "Ilość sztuk:" . $_POST['ilość'] . " Sposób płatności:" . $_POST['płatność'];
Ten post edytował requ12 9.03.2013, 12:00:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc
![]() faktycznie, zapomniałem o polskich znakach, ale to będzie poprawione na gotowej stronie ![]() Mam jeszcze jedno pytanie. W wiadomości mailowej przychodzą do mnie wartości pól np. przy ilości jest to "1 sztuka", lub gdy podam wartość value="jeden" to przychodzi "jeden". Czy można zrobić tak, aby zawsze przychodziła wartość "1 sztuka", a nie wartość value? Mam nadzieję, że w miarę jasno to opisałem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
if ($value == 'jeden') echo '1 sztuka';
teraz pomysl jak to wstawić do siebie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 20:37 |