![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Mam pewien problem. Stworzyłem formularz hurtowni, i występuje następujący błąd. ![]() Gdy wpiszę np 10 w polu sztuk i kliknę na pierwszy przycisk "Zamów", POST zwraca mi dane dla 3go przycisku - czyli NULL sztuk i typ 3. Gdy wpiszę to samo dla 3go pola - jest ok. W czym może tkwić problem? Oto kod:
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ dla każdego z produktów stosujesz ten sam form z NAME jeśli w ten sposób zastosujesz tablicę to będziesz miał problem rozwiązany.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ dla każdego z produktów stosujesz ten sam form z NAME jeśli w ten sposób zastosujesz tablicę to będziesz miał problem rozwiązany. OK, ale nadal nie bardzo wiem jak to rozwiązać. Możesz mi podać jakiś przykład? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem początkującym w PHP ale staram ci się pomóc. Ja bym wysłał typ w postaci zmiennej GET sprawdź jak będzie działać poniższy kod:
|
|
|
![]()
|
|
Jestem początkującym w PHP ale staram ci się pomóc. Ja bym wysłał typ w postaci zmiennej GET sprawdź jak będzie działać poniższy kod: To rozwiązanie nie działa - nawet nie pokazuje już numerów. Myślę, że nie o to chodziło XP'ekowi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jak $id nie jest liczbą to wtedy ile[] albo z indeksem jakimś ile[3], każdy input inny indeks Z tym, że teraz jest coś takiego: Ile: Array
... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to w tablicy $_POST['ile'] masz przy którym id było wpisane, sprawdzaj po kolei, jesli w $_POST['ile'] jest jakaś wartość to znaczy że wpisane było coś, indeksy będą wszystkie w $_POST['ile'] ale tam gdzie było wpisane to będzie jakaś wartość przy odpowiednim indeksie. Sprawdzaj poprzez pętlę jakąś
albo foreach
albo zastosuj funkcję array_filter($_POST['ile']); wtedy usunie wszystkie puste wartości i będziesz miał gotową tablicę z tym co było wpisane wraz z przyporządkowanymi indeksami. To tylko przykłady, prawidłowo to powinieneś najpierw filtrować wyniki z $_POST i zabezpieczyć się przed sql injection. Ten post edytował _Borys_ 3.03.2013, 12:50:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:52 |