![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
W php jestem nowy i wlasciwie nie mam pojecia czego sie uczyc, bo z czasem nowe jezyki wejda. Mam do was prośbę. Chodzi mi o to jak zrobic by strona byla przewijana dynamicznie jak ta: www.shop-engine.pl Dane czytane z bazy danych. Za pomoc wielkie thx!.
Powód edycji: [phpion]: Zły dział - przenoszę
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To się zwie "ajax".
To PHP + JavaScript. Polecam jQuery i load. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakas pomoc??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2007 Skąd: City 17 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze rozumiem zamysł to w PHP wykonuje się paginacje, a potem dogrywa się funkcja load() następną stronę. I teraz pytania: Czy będzie to działać z adresami typu adres.pl/kontroler/liczba? I czym wyciągnąć dane z konkretnego div'a żeby nie ładować całości?
|
|
|
![]()
|
|
Możesz dodać atrybut GET do pobieranego linku np. ajax=1 , który będzie warunkował pobranie określonego fragmentu widoku, a nie całego (zwykłe IF .. ENDIF).
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:21 |