![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 7 Dołączył: 15.08.2012 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Stanąłem przed ciężkim zadaniem, ponieważ w moim projekcie został do zrobienia jeszcze tylko panel admina (możliwość usuwania, edycji postów, komentarzy, usuwanie niechcianej treści, zdjęć, dodawanie treści, powiadomień dla userów, banowanie userów itd itd) oczywiście dostępne tylko dla admina -jeszcze nigdy nie robiłem takiego zaawansowanego (1 x robiłem dość prosty ale to inna bajka) Każdy Panel admina jest indywidualny i pisany pod daną stronę -ogólnie powinienem sobie poradzić ale w związku z tym mam kilka pytań skierowanych do tych którzy mają za sobą panele administracyjne albo jakieś doświadczenie w tej kwestii: 1. Czy dla administratora utworzyć osobną tabelę w bazie danych? (Kiedyś wg mnie da to możliwość udostępnienia panelu innym osobom zarządzającym treścią ale np. z ograniczonym dostępem) 2. Czy logowanie do panelu admina zrobić w zupełnie osobnym pliku schowanym dodatkowo do jakiegoś folderu? (gdzieś kiedyś coś takiego czytałem ale nie wiem czy ma to jakiś sens) -jeśli tak to dlaczego plik ze skryptem panelu admina nie może być w śród innych plików na serwerze? 3. Czy podczas sprawdzania poprawności danych podczas logowania się do PA są jakieś dodatkowe techniki zabezpieczeń? 4. Czy macie jakieś sugestie związane z budową takiego panelu? Ewentualnie prosiłbym o jakieś linki poruszające ten temat (jak szukam sam to znajduję głównie opis działania panelu w WordPresie a on mnie nie interesuje) Z góry dzięki wszystkim za odpowiedzi Ten post edytował adamantd 2.03.2013, 13:17:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:28 |