![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 13.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem, pobieram sobie jakąś strone CURL'em i przeszukuje w poszukiwaniu pewnej wartości, lecz preg zwraca pustą tablicę, poniżej kawałek kodu:
i kawałek kodu źródłowego forum:
Sprawdzałem smaego preg'a w 'roboczym' dokumencie dokładnie z w/w inputem(2linia) i działał bez zarzutów, lecz, gdy przyjdzie zmierzyć mu się z stroną pobraną przez curl'a nic nie znajduje.. Sam już nie wiem dlaczego, curl wyświetla poprawnie strone niby wszystko dobrze, ale preg nic nie znajduje ;\ Musze się dowiedzieć czemu bo już spać nie idzie ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 13.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Upewnij się, że zmienna $str zawiera poprawny kod HTML. 2. Nie wiem ile razy jeszcze trzeba będzie się powtarzać, ale wyrażenia regularne bardzo słabo spisują się w przetwarzaniu HTML-a. Dlaczego nie skorzystasz z normalnego narzędzia typu DOM czy phpQuery? kod HTML jest poprawny(z tego co patrzyłem) ![]() Co do DOM, to natknąłem się na to zagadnienie ostatnio(chyba wczoraj), ale nie miałem za dużo czasu, żeby się zagłębić w ten temat. Co do powtarzania to php jest bardzo bogatym językiem w przeróżne funckje etc i nie łatwo wszędzie zajrzeć, ale jeżeli moje pytanie/niewiedza Cię uraziła to przepraszam. A co do pytania dlaczego nie skorzystam no bo tak na poważnie pierwsze słysze o tych narzedziach :| Nie uczyłem/uczę się php w ten sposób, że przelecę od a do z manuala bo wiem, że i tak mało mi to da, poznaje naowe zagadnienia podczas pracy nad czymś itp i pewnie z krótkiego stażu wynika moja niewiedza :| Jednak dziękuje za odpowiedź, na pewno postaram się zapoznać się z DOM czy też PHPQUERY(To w ogóle pierwszy raz na oczy widzę :|). Ale gdyby ktoś miał jakiś pomysł dlaczego mój preg nie chce znaleźć mi wartości, na pewno posłucham ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
... Ciężko powiedzieć, bez danych które parsujesz. Może np. zamiast spacji "w środku" inputa są tam tabulatory? (w takim wypadku taki pattern #<input.+type="hidden".+value="(.*?)".+name="sid"># powinien pomóc) Warto się także zastanowić nad modyfikatorem s, ale jak już wspomniał @Crozin są inne narzędzia do tego.
Ale gdyby ktoś miał jakiś pomysł dlaczego mój preg nie chce znaleźć mi wartości, na pewno posłucham ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:26 |