![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Znalazłem taki skrypt rejestracji w PHP OOP. Będę się z niego uczył, ale nie rozumiem jednej rzeczy.
Gdzie tutaj jest kod, który zamienia z POST na zmienną? W zapytaniu mam te zmienne, a kodu który zamienia to nie ma. Czyżby: register_user($name, $username, $password, $email) to przechowuje wysłane dane:$register = $user->register_user($_POST['name'], $_POST['username'], $_POST['password'], $_POST['email']); ![]() Link-> http://www.9lessons.info/2011/02/php-objec...rogramming.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat PHP OOP REJESTRACJA - ? Po pierwsze: nie KRZYCZ. Nikt tu głuchy nie jest. Po drugie: No przecież o tu: $register = $user->register_user($_POST['name'], $_POST['username'], $_POST['password'], $_POST['email']); wkładasz do funkcji dane z POST. Zajrzyj do manuala do działu funkcje, bo brakuje ci elementarnych podstaw. Po trzecie: przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Taki głupi nie jestem
![]() Znam podstawy. Przeczytaj uważnie mój post. Nie chodzi mi o $_POST['bla'] a zamienienie tego na np. $bla. Dałem kod w moim poście: Czyżby: register_user($name, $username, $password, $email) to przechowuje wysłane dane:$register = $user->register_user($_POST['name'], $_POST['username'], $_POST['password'], $_POST['email']); Czyli obiekt user wysyła to do funkcji, a register_user(zamienia te zmienne na to co jest w nawiasie)? Może źle wytłumaczyłem. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Taki głupi nie jestem No właśnie nie znasz. Jakbyś znał, to byś się nie pytał poraz kolejny, co robi o to:Znam podstawy. funkcja($_POST['blabal1'],$_POST['blabal2']) Jak nie kumasz co to są argumenty funkcji, a widać że nie kumasz, to poraz kolejny ci piszę: manual php -> FUNKCJE -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Autorze postu - czyli nie rozumiesz jak ze zmiennych:
przy pomocy metody:
powstają zmienne:
![]() ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Utilaft chyba myli deklaracje metody w klasie z jej użyciem.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
I właśnie dlatego mu dwukrotnie pisałem:
manual php -> funkcje Ale on twierdzi uparcie, że to zna :/ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Źle zrozumiałem działanie skryptu. Po głębokiej analizie, jednak wyszło tak jak przypuszczałem.
A jeszcze mam takie pytanie Dlaczego jak użyję tego: public function get_session() { return $_SESSION['login']; } to wywala błąd? Ten post edytował Utilaft 1.03.2013, 20:36:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle zrozumiałem działanie skryptu. Po głębokiej analizie, jednak wyszło tak jak przypuszczałem. A jeszcze mam takie pytanie Dlaczego jak użyję tego: public function get_session() { return $_SESSION['login']; } to wywala błąd? Bo jest coś nie tak.. (odpowiedź kompletna jak Twoje pytanie..). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle zrozumiałem działanie skryptu. Po głębokiej analizie, jednak wyszło tak jak przypuszczałem. A jeszcze mam takie pytanie Dlaczego jak użyję tego: public function get_session() { return $_SESSION['login']; } to wywala błąd? Zacznij od jakiegoś kursu PHP http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP oraz lektury Temat: Jak poprawnie zadac pytanie -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 16:56 |