![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Potrzebuje przypisac zdarzenie(bind) do kilku elementow jednoczesnie. Sa to elementy, ktore nie posiadaja IE, mam tylko handlery do nich. np. Niestety takie rozwiazanie nie dziala. Natomiast gdyby elementy posiadaly ID, to moglbym zrobic po prostu $('#e1, #2').bind('cli.... Mozna to jakos zrobic na elementach, ktore nie posiadaja ID, ale mam je w zmiennych? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 34 Dołączył: 20.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mhm. Tylko mi chodzi o elementy przypisane do Object zmiennej, moze byc kilka div, a mi chodzi o jeden konkretny, stworzony bez ID
ale w sumie to moge dac tak
lub przez zwykly for(;;) Ciekawi mnie czy jQ przewidzialo jednak jakies rozwiazanie, ale wyglada na to, ze poki co jeszcze nie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co rozumiem chodzi ci o zwykłą obsługę DOM. Nawet jeśli element nie posiada id czy klasy to zawarty jest w rodzicu, który z kolei istnieje w kolejnym lub elemencie document. Jeśli struktura jest niezmienna to ma określoną tablicę [x] gdzie x to pozycja w strukturze. Możesz też wykorzystać selecktory CSS3 nth-child.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 18:47 |