![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Prosił bym o pomoc w rozwiązaniu problemu mianowicie próbuje przez PDO wykonać polecenie group by które analogicznie wykonane na mysql czy posgree działa bez problemu, mianowicie:
na co try catch mi wyłapuje: SQLSTATE[42803]: Grouping error: -119 [IBM][CLI Driver][DB2/NT64] SQL0119N Wyrażenie rozpoczynające się od "customerName", podane w klauzulach SELECT, HAVING lub ORDER BY nie zostało podane w klauzuli GROUP BY lub występuje w klauzulach SELECT, HAVING lub ORDER BY razem z funkcję kolumnową i nie została podana klauzula GROUP BY. SQLSTATE=42803 (SQLExecute[-119] at ext\pdo_odbc\odbc_stmt.c:254) Wiem że ze skryptu dla programu nic nie wyniki w sensie że nic nie robię z tymi danymi ale nie są mi potrzebne, liczy sie dla mnie tylko czas wykonania zapytania który mierzę microtime (usunąłem to w poście). Nie mam zielonego pojęcia o co mu chodzi :/ Z połączeniem jest ok i inne zapytania też śmigają jak złoto. Proszę o pomoc jeszcze raz, pozdrawiam. Ten post edytował giera 27.02.2013, 20:26:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:12 |