![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałam poznać mechanizm pobierania danych z tabeli bazy danych mysql poprzez próbę stworzenia własnego bloga za pomocą znalezionych skyptów. Miałam nadzieję, że analiza kodów i analogia pozwolą mi zrozumieć jak się takie cuda robi. Niestety, niby wszystko zgodnie ze skryptem wykonane, ale nie działa. Może ktoś podpowie w czym tkwi błąd? plik : engine.php
plik
po otworzeniu index.php przez localhost wyświetla się strona, zgodnie ze schematem, ale bez danych z bazy. pomyślałam, że może błąd twki w tabeli, więc utworzyłam ją na nowo kodem:
wprawdzie w skrypcie bylo podane zeby te wszystkie nazwy: artykuly, id, tytul, wstep, tresc, data byly umieszczone w '' ale kiedy tak robilam wyskakiwal bląd syntax korzystam z phpAdmin z góry dziękuję za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat ale bez danych z bazy. yyy....eeee.....a czy ty w ogóle jakieś dane w tej tabeli masz? Bo jak nie masz to niby jakim cudem ci się mają wyświetlać![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak , dane w bazie są
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.zamień
2. na przyszłość - zamień
3. włącz raportowanie błędów ( wpliku engine.php zaraz za <?php wstaw ) |
|
|
![]()
|
|
Pozamieniane. Niestety wciąż ta sama sytuacja. Jakieś pomysły?
i w sumie to tak wygląda jakby się wczytywał sam html czyli moze w pliku index.php cos nie gra. Np zupelnie nie rozumiem czemu tam w linii 16, 26 i 27 sa dwukropki, czy to tak ma byc? jak je kasuje to wyskakuje błąd synatx w linii26... Po prostu ręce opadają . Problem rozwiązany. Po raz kolejny podczas tworzenia pliku w notatniku zostało nadane kodowanie Unicode big endian O_O Po zmianie na utf-8 połaczenie z bazą działa ![]() Ten post edytował ABDOO 27.02.2013, 20:04:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:28 |