![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, pobieram na stronie www, około 30-50 rekordów w formie:
ID Nazwa Flaga Opis -> tutaj jest z formą edycji (pole input, a tamte 3 pierwsze to tylko wyświetlenie).. I teraz po naciśnięciu przycisku "OK" doda mi do innej tabeli pola (IDu, Opis, Last). IDu -> ID tego rekordu z góry. Opis -> to, to pole z możliwością edycji. Last -> zmienna która grupuję te wszystkie rekordy (później robię Where last = :cos) Ale mam problem z tym, że jak robię normalny formularz to przy kliknięciu OK dodaje się tylko 1 rekord, a pozostałe nie dodają się, Pole Last to zmienna która jest przypisana danej sesji dodawania time(); i ona jest stałą dla wszystkich tych rekordów.. W jaki sposób mam zrobić tak aby dodać wszystkie rekordy i one były poprawnie dodane, bo mi tak jak wspomniałem dodaje się tylko jeden rekord ?. Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@Giluś, jesteś na forum od jakiegoś czasu i nadal wierzysz we wróżki? Naprawdę myślisz, że my widzimy Twoj kod bez pokazania go nam?? Ja rozumiem, że osoba z jednym postem może tak myśleć, ale Ty??
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz pokazać kod?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularz:
Skrypt PHP:
Teraz troszkę zrozumiałem, czemu nie działa, bo się te name z formularza, powtarzają i dodaje się tylko jeden, no to w jaki sposób zrobić, aby to dodawały się normalnie bez znaczenia ile tych osób będzie czy 1 czy 100 czy 1000 w miarę optymalnie ?. Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nazwy pol mają być nazwami tablicowymi, czyli
nie: opis a: opis[] Analogicznie reszta. Wówczas formularz wyśle tablicę danych którą w php odbierasz normalnie z $_POST['opis'] Mając tablice lecisz po niej FOREACHem i dodajesz pokolei -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wczoraj napisałem Ci to tutaj: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=21...p;#entry1028702
Stwierdziłeś że to nie to, że takie coś to sam sobie potrafisz napisać po czym pytasz dokładnie o to, co napisałem Ci w ww. temacie... |
|
|
![]()
|
|
W związku z powyższym - zamykam. Faktycznie, pytasz dokładnie o to samo...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:01 |