![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 2.07.2012 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Ja z pytaniem, od kilku dni rozmyślam nad stworzeniem gry przeglądarkowej via www w stylu http://apps.facebook.com/stick_run/ I zastanawiam się czy w samym JavaScript jest to osiągalne?(pomijając system multiplayer bo z tego co czytałem to do multi idealnie nadaje się node.js). Chodzi mi o samego singla. I tutaj nasuwa się 2 pytanko, otóż czy da radę stworzyć generator planszy? Nie chodzi mi tutaj by samemu tworzyć np. 5000km odcinek trasy tylko, by plansza generowała się losowo. Z góry dziękuję za odp. Pozdrawiam, Filipsiu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Da radę. Przy generowaniu musisz tylko uwzględnić aby zawsze pozostawało co najmniej jedno przejście dla gracza.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 2.07.2012 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odp.
A jak to będzie wyglądać od strony tekstur i kolizji? Osobno tekstura i obiekt zderzenia czy sama tekstura reszta javascript? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
js + canvas.
Na podstawie ifów określasz kolizje i co zaprezentować na canvasie. |
|
|
![]()
|
|
Ok, dziękuję za pomoc.(dałem pomógł)
Temat myślę do zamknięcia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:57 |