![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 6 Dołączył: 31.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z podpisanie komunikaŧów SOAP certyfikatem. Zaznaczam, ze w tym temacie jestem bardzo początkujący.
Dostałem certyfikat (plik z rozszerzeniem .p12) + hasło, które z powodzeniem wpisuje podczas próby otwarcia pliku .p12. I teraz tak. wyczytałem, że z tego pliku powinienem stworzyć dwa pliki .pem: jeden z kluczem prywatnym a drugi z certyfikatem. Znalazłem takie polecenia openssl, które to robią: http://ra.srce.hr/man/convert.txt. Tylko, które polecenia mam wywołać: "- user certificate" czy też może "- host & service certificate"? Gdy wywołuje polecenie do wygenerowania klucza (user key) Kod $ openssl pkcs12 -in eimamagi.p12 -out userkey.pem -nocerts Enter Import Password: MAC verified OK Enter PEM pass phrase: Verifying - Enter PEM pass phrase: to jak widać aż trzy razy prosi o hasło. Czym one się różnią i co mam tam wpisywać? Potem próbuje wykorzystac bibliotekę 'xmlseclibs.php' do podpisania jednak dostaje error: 'Failure Signing Data:'. Skąd mam wiedziećj jaką metodą podpisać? Generalnie byłbym wdzięczny za radę co krok po kroku (nie pytam jak) powinienem zrobić, aby poprawnie podpisać komunikat. Dodam, że używam Zenda mniejwięcej w ten sposób: i zastanawia mnie czy w ten sposób korzystając z web service mam możliwość podpisania komunikatu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:52 |