![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
mam problem, jestem początkującym użytkownikiem SVN. Stworzyłem repozytorium i próbuję również stworzyć 3 użytkowników. Jeden ma mieć rw na całe repozytorium, a dwaj pozostali r i w na kilka katalogów. Subversion stoi na Windowsie a łącze się do niego przez TortoiseSVN (nie krzyczcie ![]() C:/SVN/repozytorium/pliki repozytorium W pliku konfiguracyjnym authz wpisuję odpowiednie rzeczy: [Repository:/nazwa_repozytorium] admin = rw user1 = r user2 = r * = [Repository:/nazwa_repozytorium/katalog4/katalog5] admin = rw user1 = rw user2 = r * = [Repository:/nazwa_repozytorium/katalog1/katalog2] admin = rw user1 = r user2 = rw * = Problem jest w tym że nieważne jakie granty nadam, i tak zawsze wszyscy userzy z pliku passwd mają rw na całe repozytorium. Czy ktoś wie co robię źle? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A udało Ci się zrobić checkout na serwerze?
A odnośnie tamtu, to po co jest: Kod * = Również jestem początkującym użytkownikiem SVN, czytałem różne tutoriale ale nie widziałem takiego zapisu. Po co on jest? może to on jest przyczyną? -------------------- Pomogłem - kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o linijke
Kod * = Ma ona za zadanie dla wszystkich userów (*) innych niż podani przy dostępie (user1, user2 oraz admin) zablokować zarówno odczyt jak i zapis (puste miejsce po znaku równosci) do danej lokalizacji. Już sobie poradziłem. Problem tkwił w pliku svnserve.conf, konkretnie są tam linijki: anon-access = none - dostęp dla wszystkich userów nie wpisanych w passwd auth-access = write - dostęp dla wszystkich userów wpisanych w passwd ( write daje zarówno zapis jak i odczyt) password-db = passwd - plik z hasłami ( w taki sposób pobierany jest domyślny) authz-db = authz - Plik z konfiguracją ( w taki sposób pobierany jest domyślny) Linijka authz-db = authz jest domyślnie zakomentowana przez co svn korzysta dla wszystkich userów z auth-access = write co daje każdemu odczyt i zapis. Wystarczy odkomentować tą linijkę i wszystko będzie ok ![]() Teraz mam problem inny ![]() Jak dodaje ścieżke w uprawnieniach do konkretnego katalogu i jest w niej polski znak, uprawnienia nie są wczytywane :/ EDIT: Nie da się chyba zmienić nazwy tematu więc jest on do zamknięcia. Utworzę nowy temat dotyczący polskich znaków. Ten post edytował marcinjk 26.02.2013, 10:11:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:22 |